Hyresvärdar i Sundsvall

Letar du efter en ledig lägenhet i Sundsvall? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. En stor del av alla förstahandskontrakt förmedlas genom Sundsvalls Bostadskö men ibland kan man hitta en på annat sätt, bland annat genom att kontakta en värd på vår lista nedan.

Hitta lediga lägenheter i Sundsvall eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Sundsvall

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i omtyckta Sundsvall. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Lycka till med ditt lägenhetssökande.

Privata och kommunala värdar i Sundsvall

Studentbostäder

  • Svenska Studenthus AB

Läs mer på företagens egna webbplatser.

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

Det händer mycket i Sundsvall och det produceras ofta nyproducerade hyresrätter. Företag som bygger hyresrätter är bland annat NCC, JM, och HSB så hör av dig till dem för att höra dig för om möjligheterna hos dem.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden i Sundsvall

Bland de mest populära områden i Sundsvall hittar du Granloholm, Korsta och Centrum. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i dessa områden och kötiderna är oftast längre men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Sundsvall är naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Lediga lägenheter i Sundsvall

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Umeå till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Umeå

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Sundsvall?
Sundsvall är en av Sveriges största städer och har ett attraktivt läge. Det brukar innebära en viss bostadsbrist. Så är det även i här, vilket innebär att kötiderna är relativt långa i den kommunala bostadskön och att objekten är få hos de privata hyresvärdarna. Möjligheterna ökar dock betydligt om man lägger ner lite arbete och hör av sig till de privata värdarna i Sundsvall. Dessutom är möjligheterna långt ifrån lika små som i våra största städer så ha förtröstan.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Sundsvall?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Sundsvall?
Söker du ett andrahandskontrakt brukar det finnas ganska många lägenheter i våra lite större städer, så även i Sundsvall. Besök gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu.

Varför ska man bo i Sundsvall?

Det finns såklart massor av skäl varför folk bosätter sig i Sundsvall. Här är några av dem:

  1. Läget: Vill man ha nära till både söder och norr ligger Sundsvall idealt mitt i landet. Det ger fler möjligheter att utforska landet och njuta av både skidåkning i norr och shopping längre söderut.
  2. Naturen: Sundsvall ligger nära fjäll, skog och hav och har många fina ställen runt knuten. Gillar du och familjen friluftsliv är det en perfekt stad att bo i.
  3. Kulturen: Som en av våra största städer har Sundsvall ett rikt kulturliv med allt från bra klubb-och musikliv till museer och historiska platser.
  4. Utbildningen: Sundsvall är en studentstad med flera högskolor och universitet, vilket gör det till en bra plats att bo om man vill studera eller önska ha sina barn kvar i staden efter de gått ut gymnasiet och vill studera vidare.
  5. Arbetsmarknaden: Det är goda möjligheter att få jobb i staden som huserar många olika företag i många olika branscher.
  6. Bostadsmarknaden: Letar du efter en bra bostad till ett rimligt pris i en vacker stad med mycket att erbjuda. Då finns goda chanser till det om du vill köpa en bostadsrätt istället för att leta hyresrätt.