Hyresvärdar i Rättvik

Letar du efter en ledig lägenhet i Rättvik? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. I Rättvik finns ingen bostadsförmedling så det är alltså upp till varje person att höra sig för hos en av värdarna.

Hitta lediga lägenheter i Rättvik eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Rättvik

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i fantastiska Rättvik med sitt underbara läge vid Siljan. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Vi försöker alltid få med så många kontaktuppgifter som möjligt men ibland kan du behöva söka själv efter mer detaljerade uppgifter. Tänk på att listan gäller Rättvik med närområden så alla värdar nedan har inte fastigheter i Rättvik tätort.

Privata och kommunala värdar i Rättvik med omnejd

Läs mer på företagens respektive webbplatser om de har en sådan.

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden runt Rättvik

Rättvik har ett underbart läge vid Siljan med närliggande områden som Nittsjö, Vikarbyn och Backa. Eller varför inte omåttligt populära Tällberg. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i populära områden men chanserna att hitta en hyreslägenhet i hyfsad närtid är ganska stora här. Iallafall om man jämför med stora och medelstora städer i landet. Värt att veta är dock att sedan pandemin har det blivit mer populärt att flytta till orter som Rättvik vilket kan påverka olika kötider.

Rättvik med närområde har naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Lediga lägenheter i Rättvik, Vikarbyn och Nittsjö

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Rättvikstrakten till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Uppsala

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Rättvik?
Rättvik är en oerhört vacker ort med mycket att erbjuda. Det brukar innebära en viss bostadsbrist och lite längre kötider. Då Rättvik inte har en bostadsförmedling är det svårt att säga exakt hur långa kötiderna är. Kontakta istället respektive värd för att höra med dom om hur deras kötider ser ut.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Rättvik?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Rättvik?
Rättvik är inte stort så förvänta dig inget större utbud av andrahandsboenden. Det brukarar dock finnas något att hyra i de flesta städer, om det så är en lägenhet eller ett hus. Besök exempelvis gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu.