Hyresvärdar i Luleå

Letar du efter en ledig lägenhet och allra helst ett förstahandskontrakt i Luleå? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. En stor del av alla förstahandskontrakt förmedlas genom Luleå Bostadskö men ibland kan man hitta en på annat sätt, bland annat genom att kontakta en värd på vår lista nedan.

Hitta lediga lägenheter i Luleå eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Luleå

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i Luleå i Norrbotten. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Vi försöker alltid få med så många kontaktuppgifter som möjligt men ibland kan du behöva söka själv efter mer detaljerade uppgifter.

Privata och kommunala värdar i Luleå

 • Lulebo AB
  Tel: 0920-23 67 30
 • Akelius Fastigheter
  Tel: 08-56613000
 • DN Fastigheter AB
  Tel: 0920 – 22 04 30
 • Galären i Luleå AB
  Tel: 0920-23 51 51
 • HSB
  Tel: 077-110 10 30
 • Lindbäcks Fastigheter
  Tel: 0911-23 10 10
 • Kåland Fastigheter
  Tel: 0921-50200
 • Norrporten
  Tel: 060-641200
 • Norrviden Fastigheter
  Tel: 0770-33 22 00
 • Diös Fastigheter
  Tel: 0770-332200
 • Svenska Bostadsfonden  ABT
  Tel: 0920-44 01 31

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden runt Luleå

Bland de mest populära områden i Luleå hittar du Centrum, Bergnäset och Svartöstaden. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i dessa områden och kötiderna är oftast längre men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Luleå är naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Lediga lägenheter i Luleå

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Luleå till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Haparanda

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Luleå?
Det kan vara en utmaning att hitta ett snabbt förstahandskontrakt i Luleå. Det är en av de stora och mest populära städerna i Norrbottens län och det brukar innebära en viss bostadsbrist och därmed kötider. Kontakta gärna respektive värd för att höra med dom om hur deras kötider ser ut.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Luleå?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Luleå?
Luleå har en ok andrahandsmarknad och förutsättningarna att hitta något att hyra i andra hand medan du väntar på drömkontraktet är relativt stora. Besök exempelvis gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu men se till kolla av andra andrahandssajter också, exempelvis Blocket.