Hyresvärdar i Lerum

Letar du efter en ledig lägenhet i Lerum och dess närområde? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. I Lerum finns ingen bostadsförmedling så det är alltså upp till varje person att höra sig för hos en av värdarna.

Hitta lediga lägenheter i Lerum eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Lerum

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i bland annat Lerum, Gråbo, Stenkullen och Tollered. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Vi försöker alltid få med så många kontaktuppgifter som möjligt men ibland kan du behöva söka själv efter mer detaljerade uppgifter. Tänk på att listan gäller Lerum med närområden så alla värdar nedan har inte fastigheter i Lerum tätort.

Privata och kommunala värdar i Lerum med omnejd

Läs mer på företagens respektive webbplatser om de har en sådan.

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden runt Lerum

Lerum ligger i Västra Götalands län med närhet till bland annat Tollered, Gråbo och Hedefors. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i populära områden men chanserna att hitta en hyreslägenhet i hyfsad närtid är ganska stora här. I alla fall om man jämför med stora och medelstora städer i landet. Värt att veta är dock att sedan pandemin har det blivit mer populärt att flytta till orter som Lerum vilket kan påverka olika kötider.

Lerum med närområde har naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Lediga lägenheter i Lerum med närområde

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Lerumstrakten till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Göteborg

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Lerum?
Det kan vara en utmaning att hitta ett förstahandskontrakt i Lerum, precis som i de flesta tätorter i Sverige idag. Då Lerum inte har en bostadsförmedling är det svårt att säga exakt hur långa kötiderna är. Kontakta istället respektive värd för att höra med dom om hur deras kötider ser ut.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Lerum?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Lerum?
Lerum är inte stort så förvänta dig inget större utbud av andrahandsboenden. Det brukarar dock finnas något att hyra i de flesta städer, om det så är en lägenhet eller ett hus och kan du tänka dig på på kort pendlingsavstånd ökar möjligheterna ännu lite grann. Besök exempelvis gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu.