Hyresvärdar i Kiruna

Bor du i eller funderar på att flytta till Kiruna och är i behov av en hyresrätt? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. Kiruna finns ingen gemensam bostadsförmedling för privata och kommunala hyresvärdar så det är alltså upp till varje person att höra sig för hos en av värdarna.

Hitta lediga lägenheter i Kiruna eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Kiruna

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i fina omtyckta staden Kiruna i Norrbottens län. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Vi försöker alltid få med så många kontaktuppgifter som möjligt men ibland kan du behöva söka själv efter mer detaljerade uppgifter. Lycka till med ditt lägenhetssökande.

Privata och kommunala värdar i Kiruna, Norrbotten

Läs mer på företagens egna webbplatser.

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

Det händer mycket i Kiruna och det produceras hyfsat ofta nyproducerade hyresrätter. Företag som bygger hyresrätter är bland annat NCC, JM, och HSB så hör av dig till dem för att höra dig för om möjligheterna hos dem.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden i Kiruna

Bland de mest populära områden i Kiruna hittar du City, Luossavaara och Högalid. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i dessa områden och kötiderna är oftast längre men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Kiruna är naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Lediga lägenheter i Kiruna

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Kiruna till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Piteå

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Kiruna?
Kiruna är en fin och populär stad med med mycket att erbjuda. Det brukar innebära en viss bostadsbrist. Så är det även i här, vilket innebär att kötiderna är relativt långa i den kommunala bostadskön och att objekten är få hos de privata hyresvärdarna. Möjligheterna ökar dock betydligt om man lägger ner lite arbete och hör av sig till de privata värdarna och bostadsföretagen i Kiruna.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Kiruna?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Kiruna?
Söker du ett andrahandskontrakt brukar det finnas ganska många lägenheter i våra lite större städer, så även i Kiruna. Besök gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu. En annan bra sajt är Blocket.

Tips på hur du hittar lediga lägenheter i Kiruna

Några tips på hur du kan hitta en lägenhet, allra helst ett förstahandskontrakt, i Kiruna.

  1. Kontakta hyresvärdarna på vår lista ovan.
  2. Ställ dig i alla möjliga tillgängliga privata köer. Vissa tar dock betalt så prioritera om du inte har möjlighet att ställa dig i alla. Kolla vilka som har lägenheter där du helst vill bo och undersök hur långa köerna är.
  3. Ställ dig i kö i närliggande städer om du kan tänka dig pendla.

För dig som letar lägenhet i andra hand eller behöver lägenhet snabbt.

Det är sällan man hittar ett förstahandskontrakt för omgående inflyttning. För att inte stå bostadslös kan det då vara nödvändigt att hyra i andra hand. Eller så ska man bara bo i Kiruna tillfälligt och söker i första hand ett andrahandskontrakt. Då kan man förslagsvis gå tillväga så här:

  1. Registrera ett konto (gratis) hos Samtrygg och gå igenom vilka lediga lägenheter som finns där. Samtrygg gör det tryggare både för dig som hyresgäst och den som hyr ut.
  2. Kolla in Blocket Bostad som brukar ha många lediga objekt.
  3. Gör en intresseanmälan i olika grupper på exempelvis Facebook eller skriv på din personliga sida. De egna nätverken kan göra mirakel och även om du inte känner någon som bor i Kiruna så kommer säkert någon i ditt nätverk göra det, eller någon i deras.