Hyresvärdar i Umeå

Letar du efter en ledig lägenhet i Umeå? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. En stor del av alla förstahandskontrakt förmedlas genom Umeå Bostadskö men ibland kan man hitta en på annat sätt, bland annat genom att kontakta en värd på vår lista nedan.

Hitta lediga lägenheter i Umeå eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Umeå

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i populära studentstaden Umeå. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Lycka till med ditt lägenhetssökande.

Privata och kommunala värdar i Umeå

Läs mer på företagens egna webbplatser.

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

Det händer mycket i Umeå och det produceras ofta nyproducerade hyresrätter. Företag som bygger hyresrätter är bland annat NCC, JM, och HSB så hör av dig till dem för att höra dig för om möjligheterna hos dem.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden i Umeå

Bland de mest populära områden i Umeå hittar du Haga, Öbacka och Tegentrum. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i dessa områden och kötiderna är oftast längre men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Umeå är naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Lediga lägenheter i Umeå

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Umeå till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Stockholm

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Umeå?
Umeå är en av våra största städer och en av de mest attraktiva studentstäderna. Det brukar innebära en viss bostadsbrist. Så är det även i här, vilket innebär att kötiderna är relativt långa i den kommunala bostadskön och att objekten är få hos de privata hyresvärdarna. Möjligheterna ökar dock betydligt om man lägger ner lite arbete och hör av sig till de privata värdarna i Umeå. Dessutom är möjligheterna långt ifrån lika små som i våra största städer så ha förtröstan.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Umeå?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Umeå?
Söker du ett andrahandskontrakt brukar det finnas ganska många lägenheter i våra lite medelstora städer, så även i Umeå. Besök gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu.