Hyresvärdar i Malmö

Söker du en ledig lägenhet i Malmö? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. Den stora majoriteten av alla förstahandskontrakt förmedlas genom den lokala bostadsförmedlaren Bostad Syd men ibland kan man hitta en på annat sätt, bland annat genom att kontakta en värd på vår lista nedan.

Hitta lediga lägenheter i Malmö eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Lista med hyresvärdar i Malmö

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i Malmö Stad. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Lycka till med ditt lägenhetssökande.

Studenlägenheter i Malmö

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden i Malmö

Sveriges tredje största stad och den närmast kontinenten. Det märks. Malmö har en fantastisk puls och har mycket mer att erbjuda än bara landets bästa falafel. Det kan nog de flesta som bor där intyga.

Bland de mest populära områden, som skiljer sig ganska mycket i karaktär, trots att de ligger så nära varandra är Centrum, Slottsstaden, Möllevången (Möllan) och Limhamn. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i dessa områden och kötiderna är oftast längre men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Malmö är naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Massa lediga lägenheter i Malmö

Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Vanliga frågor om hyresmarknaden i Malmö

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Malmö?
Malmö är en av Sveriges största och mest populära städer och det brukar innebära en viss bostadsbrist. Så är det även i Malmö vilket innebär att kötiderna är relativt långa i den kommunala bostadskön och att objekten är få hos de privata hyresvärdarna. Möjligheterna ökar dock betydligt om man lägger ner lite arbete och hör av sig till de privata värdarna i Malmö.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Malmö?
Söker du ett andrahandskontrakt brukar det finnas ganska många lägenheter i våra största städer, så även i Malmö. Besök gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu.

Tips på hur du hittar lediga lägenheter i Malmö

Några tips på hur du kan hitta en lägenhet, allra helst ett förstahandskontrakt, i Malmö.

  1. Kontakta alla hyresvärdar på vår lista ovan. Det är dock många så se till att strukturera arbetet.
  2. Ställ dig i alla möjliga tillgängliga privata köer. Vissa tar dock betalt så prioritera om du inte har möjlighet att ställa dig i alla. Kolla vilka som har lägenheter där du helst vill bo och undersök hur långa köerna är.
  3. Ställ dig i kö hos Malmös kommunala bostadsförmedling.
  4. Ställ dig i kö i närliggande städer om du kan tänka dig pendla. Exempelvis Lund eller Helsingborg.

För dig som letar lägenhet i andra hand eller behöver lägenhet snabbt.

Det är sällan man hittar ett förstahandskontrakt för omgående inflyttning. För att inte stå bostadslös kan det då vara nödvändigt att hyra i andra hand. Eller så ska man bara bo i Malmö tillfälligt och söker i första hand ett andrahandskontrakt. Då kan man förslagsvis gå tillväga så här:

  1. Registrera ett konto (gratis) hos Samtrygg och gå igenom vilka lediga lägenheter som finns där. Samtrygg gör det tryggare både för dig som hyresgäst och den som hyr ut.
  2. Kolla in Blocket Bostad som brukar ha många lediga objekt.
  3. Gör en intresseanmälan i olika grupper på exempelvis Facebook eller skriv på din personliga sida. De egna nätverken kan göra mirakel och även om du inte känner någon som bor i Falkenberg så kommer säkert någon i ditt nätverk göra det, eller någon i deras.

Kom ihåg det här!
Se till att du har koll på var dina olika dokument som du eventuell behöver för att hyra finns. Det kan vara sådant som anställningsintyg och referenser.