Hyresvärdar i Ljusdal

Letar du efter en ledig lägenhet och ett förstahandskontrakt i Ljusdal? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. I Ljusdal finns ingen gemensam bostadsförmedling för privata och kommunala hyresvärdar så det är alltså upp till varje person att höra sig för hos en av värdarna.

Hitta lediga lägenheter i Ljusdal eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Lista med hyresvärdar i Ljusdal

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i Ljusdal i Västernorrlands län. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Vi försöker alltid få med så många kontaktuppgifter som möjligt men ibland kan du behöva söka själv efter mer detaljerade uppgifter.

Privata hyresvärdar i Ljusdal, Västernorrland

 • Ljusdalshem (kommunalt bostadsbolag med cirka 2100 lägenheter)
  Hemsida:
 • Brunna Fastigheter
  Hemsida: www.brunnafastigheter.se
 • Norrsvedja Fastigheter
  Telefon: 0651-156 77
  E-post: info@norrsvedja.se
  Hemsida: www.norrsvedja.se
 • Systrarna Öhman
  Telefon: 0651 – 101 80
  E-post: info@systrarnaohman.se
  Hemsida: www.systrarnaohman.se
 • Backa Gård
  Telefon: 070-655 70 74
  E-post: anderscollin1@gmail.com
  Hemsida: www.backagard.nu
 • Brospannet
  Telefon: 08- 545 01 350
  E-post: ake@brospannet.se
  Hemsida: www.brospannet.com

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Lediga lägenheter i Ljusdal

Samtrygg.se hjälper både de som letar lägenhet i Ljusdal till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Samtrygg och skapa ett konto redan idag – det är helt gratis!

Se även: Hyresvärdar i Sundsvall

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Ljusdal?
Det kan vara en utmaning att hitta ett snabbt förstahandskontrakt i Ljusdal, precis som i de flesta av landet städer, men långt ifrån omöjligt. Även om det finns ganska få förstahandskontrakt är också konkurrensen relativt låg. Kontakta gärna respektive värd för att höra med dom om hur deras kötider ser ut.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Ljusdal?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Ljusdal?
Ljusdal räknas med sina närmare 6.000 invånare till en av våra mindre städer vilket betyder litet utbud men också få som konkurrerar om de lediga objekten. Besök gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu men se till kolla av andra andrahandssajter också, exempelvis Blocket.

Tips på hur du hittar lediga lägenheter i Ljusdal

Några tips på hur du kan hitta en lägenhet, allra helst ett förstahandskontrakt, i Ljusdal.

 1. Kontakta alla hyresvärdar på vår lista ovan.
 2. Ställ dig i alla möjliga tillgängliga privata köer. Vissa tar dock betalt så prioritera om du inte har möjlighet att ställa dig i alla. Kolla vilka som har lägenheter där du helst vill bo och undersök hur långa köerna är.
 3. Ställ dig i kö i närliggande städer om du kan tänka dig pendla.

För dig som letar lägenhet i andra hand eller behöver lägenhet snabbt.

Det är sällan man hittar ett förstahandskontrakt för omgående inflyttning. För att inte stå bostadslös kan det då vara nödvändigt att hyra i andra hand. Eller så ska man bara bo i Ljusdal tillfälligt och söker i första hand ett andrahandskontrakt. Då kan man förslagsvis gå tillväga så här:

 1. Registrera ett konto (gratis) hos Samtrygg och gå igenom vilka lediga lägenheter som finns där. Samtrygg gör det tryggare både för dig som hyresgäst och den som hyr ut.
 2. Kolla in Blocket Bostad som brukar ha många lediga objekt.
 3. Gör en intresseanmälan i olika grupper på exempelvis Facebook eller skriv på din personliga sida. De egna nätverken kan göra mirakel och även om du inte känner någon som bor i Ljusdal så kommer säkert någon i ditt nätverk göra det, eller någon i deras.

Kom ihåg det här!
Se till att du har koll på var dina olika dokument som du eventuell behöver för att hyra finns. Det kan vara sådant som anställningsintyg och referenser.