Hyresvärdar i Hägersten

Letar du efter en ledig lägenhet och ett förstahandskontrakt i Hägersten? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. En stor del av alla förstahandskontrakt förmedlas genom Stockholms Bostadsförmedling men ibland kan man hitta en på annat sätt, bland annat genom att kontakta en värd på vår lista nedan.

Hitta lediga lägenheter i Hägersten eller få hjälp att hyra ut din egen

Ledig-Bostad.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Ledig-Bostad.se och skapa ett konto redan idag!

Lista med hyresvärdar i Hägersten

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i Hägersten i Stockholms kommun. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Vi försöker alltid få med så många kontaktuppgifter som möjligt men ibland kan du behöva söka själv efter mer detaljerade uppgifter.

Privata och kommunala hyresvärdar i Hägersten

Kika även på hyresvärdar i Stockholm. Hägersten ligger i Stockholms kommun och det finns många fler privata hyresvärdar runt om i staden.

Vi uppdaterar listan så ofta vi kan men kan inte garantera att den är helt korrekt hela tiden.

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden i och runt Hägersten

Bland de mest populära områden i Hägersten hittar du Aspudden, Midsommarkransen och Hägerstensåsen. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i populära områden och kötiderna är oftast längre, men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Hägersten är mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Hitta lediga lägenheter i Hägersten eller få hjälp att hyra ut din egen

Ledig-Bostad.se hjälper både de som letar lägenhet till ett andrahandskontrakt och de som önskar hyra ut sin bostad på ett smidigt och korrekt sätt.

Gå till Ledig-Bostad.se och skapa ett konto redan idag!

Se även: Hyresvärdar i Solna

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Hägersten?
Det kan vara en rejäl utmaning att hitta ett förstahandskontrakt i Hägersten. I Hägersten finns några av Stockholms i särklass mest omtyckta och populära närförorter som Aspudden och Midsommarkransen. Dessutom förmedlas de flesta bostäder av bostadsförmedlingen. Men, kontakta gärna en privat värd för att höra med dom om hur deras kötider ser ut och om de förmedlar objekt på annat sätt än via förmedlingen, det händer att det går.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Hägersten?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Hägersteb?
Hägersten är en stor stadsdel i Stockholm och marknaden är därmed stor även om priserna brukar vara höga. Besök gärna Samtrygg eller Ledig-Bostad.se för att se deras utbud just nu men se till kolla av andra andrahandssajter också, exempelvis Blocket.

Tips på hur du hittar lediga lägenheter i Hägersten

Några tips på hur du kan hitta en lägenhet, allra helst ett förstahandskontrakt, i Hägersten.

  1. Kontakta alla hyresvärdar på vår lista ovan.
  2. Ställ dig i alla möjliga tillgängliga privata köer. Vissa tar dock betalt så prioritera om du inte har möjlighet att ställa dig i alla. Kolla vilka som har lägenheter där du helst vill bo och undersök hur långa köerna är.
  3. Ställ dig i kö i hos den kommunala bostadsförmedlingen.
  4. Ställ dig i kö i närliggande städer om du kan tänka dig pendla.

För dig som letar lägenhet i andra hand eller behöver lägenhet snabbt.

Det är sällan man hittar ett förstahandskontrakt för omgående inflyttning. För att inte stå bostadslös kan det då vara nödvändigt att hyra i andra hand. Eller så ska man bara bo i Hägersten tillfälligt och söker i första hand ett andrahandskontrakt. Då kan man förslagsvis gå tillväga så här:

  1. Registrera ett konto (gratis) hos Samtrygg och gå igenom vilka lediga lägenheter som finns där. Samtrygg gör det tryggare både för dig som hyresgäst och den som hyr ut.
  2. Kolla in Blocket Bostad som brukar ha många lediga objekt.
  3. Gör en intresseanmälan i olika grupper på exempelvis Facebook eller skriv på din personliga sida. De egna nätverken kan göra mirakel och även om du inte känner någon som bor i Hägersten så kommer säkert någon i ditt nätverk göra det, eller någon i deras.

Kom ihåg det här!
Se till att du har koll på var dina olika dokument som du eventuell behöver för att hyra finns. Det kan vara sådant som anställningsintyg och referenser.