Hyresvärdar i Danderyd

Söker du en ledig lägenhet i Danderyd i Stockholm? Då kan det många gånger vara klokt att kontakta en privat hyresvärd direkt för att höra dig för om möjligheter för en bostad hos dem. En stor del av lägenheterna förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling så se till att stå i den kön men öka chanserna genom att kontakta de privata värdarna direkt.

Hitta lediga lägenheter eller få hjälp att hyra ut din egen

Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Lista med hyresvärdar i Danderyd

Här listar vi privata och kommunala hyresvärdar och fastighetsägare i Danderyd i Stockholms län. De olika hyresvärdarna kan ha olika regler och kösystem så hör av dig till respektive värd för att höra hur det är just hos dem. Lycka till med ditt lägenhetssökande.

Privata och kommunala värdar i Danderyd, Stockholms län

*Vill du synas på denna lista? Hör av dig till oss på Hyresvärdar Sverige.

Populära områden i Danderyd

Bland de mest populära områden i underbara Danderyd, en av landets största kommuner, är Klingsta, Mörby och Nora. Det är normalt sett svårare att finna ett kontrakt i dessa områden och kötiderna är oftast längre men använd gärna vår lista för att höra av dig till någon av alla privata hyresvärdar med lägenheter i dessa områden.

Danderyd är naturligtvis mer än bara dessa områden och har många platser att trivas på för de allra flesta. Och hittar du inget direkt och behöver ett andrahandskontrakt under tiden du väntar på ett förstahands kan du höra av dig till någon bra bostadsförmedlare av andrahandskontrakt. Vi rekommenderar Samtrygg som är en seriös aktör vilket gör att du kan känna dig trygg oavsett om du hyr eller hyr ut.

Massa lediga lägenheter i Danderyd

Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Vanliga frågor

Är det svårt att hitta ett förstahandskontrakt i Danderyd ?
Danderyd är en av Sveriges största kommuner och en del av Stockholms län. Det innebär tyvärr långa kötider för de flesta hyresobjekt. Möjligheterna ökar dock betydligt om man lägger ner lite arbete och hör av sig till de privata värdarna i kommunen. Ytterligare en möjlighet är att leta nyproduktion, då är hyran normal sett högre men kötiden betydligt kortare.

Vilket är bäst, en kommunal eller en privat värd i Danderyd?
Det är en svår fråga att svara på. I det kommunala beståndet är servicen generellt högre och hyrorna lägre även om det inte alltid stämmer. En fördel som kan komma med en privat värd är att du kan få en bättre och närmare relation med värden, vilket kan vara värdefullt på många sätt.

Hur ser andrahandsmarknaden ut i Danderyd ?
Söker du ett andrahandskontrakt brukar det finnas ganska många lägenheter i våra största städer, så även i Danderyd. Besök gärna Samtrygg för att se deras utbud just nu.

Tips på hur du hittar lediga lägenheter i Danderyd

Några tips på hur du kan hitta en lägenhet, allra helst ett förstahandskontrakt, i Danderyd.

  1. Kontakta alla hyresvärdar på vår lista ovan.
  2. Ställ dig i alla möjliga tillgängliga privata köer. Vissa tar dock betalt så prioritera om du inte har möjlighet att ställa dig i alla. Kolla vilka som har lägenheter där du helst vill bo och undersök hur långa köerna är.
  3. Ställ dig i kö i hos den kommunala bostadsförmedlingen.
  4. Ställ dig i kö i närliggande städer om du kan tänka dig pendla.

För dig som letar lägenhet i andra hand eller behöver lägenhet snabbt.

Det är sällan man hittar ett förstahandskontrakt för omgående inflyttning. För att inte stå bostadslös kan det då vara nödvändigt att hyra i andra hand. Eller så ska man bara bo i Danderyd tillfälligt och söker i första hand ett andrahandskontrakt. Då kan man förslagsvis gå tillväga så här:

  1. Registrera ett konto (gratis) hos Samtrygg och gå igenom vilka lediga lägenheter som finns där. Samtrygg gör det tryggare både för dig som hyresgäst och den som hyr ut.
  2. Kolla in Blocket Bostad som brukar ha många lediga objekt.
  3. Gör en intresseanmälan i olika grupper på exempelvis Facebook eller skriv på din personliga sida. De egna nätverken kan göra mirakel och även om du inte känner någon som bor i Danderyd så kommer säkert någon i ditt nätverk göra det, eller någon i deras.

Kom ihåg det här!
Se till att du har koll på var dina olika dokument som du eventuell behöver för att hyra finns. Det kan vara sådant som anställningsintyg och referenser.